web analytics
Kategorije
UserOnline

Održano je 12. Državno natjecanje učenica i učenika programa veterinarski tehničar/ka u Medicinskoj školi u Rijeci 30. i 31.03.2017.

Zastava Medicinske škole u Rijeci

Već dvanaestu godinu učenice i učenici programa veterinarski tehničar/ka iz R. Hrvatske održavaju svoja natjecanja u veterinarskoj struci.

Dobra je ova inicijativa svih djelatnika srednjoškolskih profesora koji drže nastavu srednjoškolcima koji su se opredijelili za zvanje veterinarski tehničar, da njihovi učenici pokažu svoje znanje i vještine na ovakvim natjecanjima. Ove godine domaćini natjecanja bila je srednja medicinska škola iz Rijeke, koja obrazuje i kadrove veterinarskih tehničara. Tema natjecanja bila je hematologija. Natjecanje se održavalo u dva dana gdje su uspješno plasirani učenici srednjih škola Hrvatske došli sa svojim mentorima u Rijeku pokazati svoje vještine i znanje iz zadane teme. Ukupno je natjecanju pristupilo devet najuspješnijih srednjoškolaca iz cijele Hrvatske. Nakon pismenog testa i praktičnog dijela natjecanja poredak prva tri najuspješnija srednjoškolca bio je slijedeći:

  1. mjesto osvojila je Sara Kopljar iz Medicinske škole Rijeka
  2. mjesto osvojio je Renato Mautner, srednja škola „Matije Antuna Reljkovića, Sl. Brod.
  3. mjesto osvojila je Ina Danica Meglić iz veterinarske škole Zagreb

Iskrene čestitke učenicima i njihovim mentorima.

Pobjednicima su uručene nagrade, diplome i medalje na kraju natjecanja, a ostalim sudionicima natjecanja ostale su lijepe uspomene na ovaj događaj. Tijekom natjecanja organizirana su i zanimljiva predavanja za đake medicinske škole, mentore i profesore. Tako je dr. sc. Tibor Andreanszky, doktor veterinarske medicine održao dva interesantna predavanja. Tema prvog predavanja pod nazivom „Dvadeset godina u službi lovstva i zaštite prirode“, a govorila je o razvoju lovstva i doprinosu lovaca sa područja Primorsko-goranske županije na održavanju i zaštiti bioraznolikosti životinjskog svijeta na području županije koje podržava i Lovački savez same županije. Drugo predavanje bilo je vezano za samu struku, a posvećeno je laboratorijskoj dijagnostici bjesnoće. Treće predavanje održala je profesorica Nensi Araminčić, mag. med. lab. dijagn., djelatnica medicinske škole iz Rijeke, a tema njezinog izlaganja bila je „Biofilm“.

Lovački savez Primorsko-goranske županije poklonio je četiri primjerka knjige „Dva desetljeća u službi i zaštiti prirode“ učenicima smjera veterinarski tehničar/ka i profesoricama strukovnih predmeta ove lijepe knjige koje će im pomoći u nastavi iz predmeta „Lovstvo“.

Bilo je ovo jedno lijepo druženje sa mladim ljudima i đacima koji predstavljaju bolju i ljepšu budućnost naše zemlje.