Svijet oko nas
Kategorije

Poznato je  da su lovci pravi zaštitari prirode i to pokazuju mnogobrojnim aktivnostima koje provode u svojim lovištima. Briga o divljači svakako im je na prvom mjestu, a to pokazuju u mnogobrojnim akcijama kada su vremenske prilike izrazito  nepovoljne kako za divljač tako i za čovjeka. U trenutcima opuštanja i zabave lovci i dalje ne mogu bez divljači, tako i na svojim proslavama uvijek misle na nju. U subotu 13. Srpnja 2019. HLD „Zec“ Klana organiziralo je natjecanje u gađanju malokalibarskom puškom kao i oponašanje rike jelena. Fešta se održala na prostoru lovačke kuće „Prve njive“ na Liscu. Program je započeo natjecanjem u briškuli i trešeti, nastavio se natjecanjem u gađanju malokalibarskom puškom. Natjecalo se ekipno i pojedinačno. U ekipnom dijelu prvo mjesto osvojila je  ekipa LD „Lisjak” Kastav u sastavu Dean Perčić, Mauro Trtan i Siniša Križman koji su uz osvojeni pehar kao nagradu dobili pršut. Drugo mjesto osvojila je ekipa domaćina HLD „Zec” Klana u sastavu Grozdan Vučak, Diego Gržinčić i Igor Štemberger,  dok je treće mjesto osvojila ekipa LD „Srndać” Permani u sastavu Darko Trtan, Dominik Perak i Mauro Kalćić. U pojedinačnom dijelu prvi je Dean Perčić, drugi Mauro Trtan dok je treći Nenad Raspor. 

U večernjim satima program je upotpunio nastup mješovitog lovačkog pjevačkog zbora „Matko Laginja” Klana pod ravnanjem maestre Nedeljke Srebovt. Ove godine zbor je proslavio 40. godina djelovanja i uvijek se rado odazivao na sve lovačke manifestacije koje organizira HLD „Zec” Klana.

Nakon nastupa pjevačkog zbora održalo se nadasve poznato natjecanje u oponašanju rike jelena. Ukupno je bilo prijavljeno osam natjecatelja koji su oponašali riku jelena u različitim kategorijama. Ocjenjivalo se na način da su suci bez vizualnog kontakta ocjenjivali svaku pojedinačnu izvedbu natjecatelja, zapisničar je bilježio ocjene i na kraju je najviši zbroj ocjena prikupio mladi lovac Davor Mrvčić član HLD „Zec“ Klana. Drugo mjesto zauzeo je Damir Prokopović šumarija Klana, a treće mjesto pripalo je Sandru Mrvčiću iz HLD „Zec“ Klana. Uz prigodne pehare uručeni su im i vrijedni pokloni. Za najmlađe je organizirana vožnja konjskom zapregom dok je za dobru atmosferu bio zadužen UNIVERZAL BAND. 

[ngg src=”galleries” ids=”108″ display=”basic_thumbnail”]

Arhiva